Wijnproeverijen, hoe werkt het en wat kost het?

Wij zullen met u en uw vrienden, bekenden, collega's een leuke wijnervaring beleven, waarin jullie spelenderwijs iets leren over hoe wijn gemaakt wordt. Desgewenst kunnen we aandacht besteden aan hoe je wijn kunt beschrijven aan de hand van een eenvoudige proefnotitie. Dit helpt om te kunnen beschrijven wat we ervaren.

Praktisch

Ik zorg zelf voor de wijnen, glazen en spitons (waarin mensen naar believen wijn kunnen uitspugen, zodat iedereen op een prettige manier helder kan blijven). De locatie is naar keuze: bij u thuis of op een door u vastgestelde en geregelde locatie, bijvoorbeeld als u een wijnproeverij bij een bedrijfsuitje wilt houden. Ik spreek vooraf met u door wanneer de proeverij zal zijn en hoe lang die duurt (een uur, of een hele avond of middag? en wat een goede indeling is. Ik bespreek met u welk thema leuk is om te doen, hoeveel wijnen we gaan proeven en wat voor prijsklasse u wenst. Bovendien bespreken we ook hoe groot de groep zal zijn, in verband met de benodigde hoeveelheid flessen. De ervaring leert dat een groepsgrootte tussen de 6 en de 12 mensen het prettigst is. Grotere groepen zijn in overleg ook mogelijk.

Wat kost het?

De kosten bestaan uit twee gedeelten: de kosten van de wijn (incl. BTW) en de kosten van de begeleiding door mij, tegen een uurtarief van € 55,- incl. BTW. Het aantal wijnen en de kosten van de wijn hangen niet af van het gekozen thema. Ik maak het thema op maat voor het aantal wijnen en voor de prijs van de wijn die u wenst. Elk thema kan dan ook voor een gemiddelde flesprijs vanaf € 9,50 tot € 17,50 incl. BTW aangeboden worden.

Wijnproeverij voorbeeld 1 (indicatieve prijzen)

Stel, u wilt een proeverij van een 1 uur houden voor 10 mensen, waarin wij 4 wijnen voor een gemiddelde flesprijs van € 10,- proeven. Eén fles per soort is voldoende om iedereen een half glas te laten proeven. Hier hoort een half uur voorbereiding bij. Dan bedragen de kosten van deze proeverij 4 x € 10 + 1,5 x € 55 = € 122,50 incl. BTW. (Dit is dus € 12,25 per persoon.)

Wijnproeverij voorbeeld 2 (indicatieve prijzen)

U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een proeverij van 2,5 uur voor 12 mensen, waarin wij 8 wijnen voor een  gemiddelde flesprijs van € 15,- proeven. Eén fles per soort is net voldoende om iedereen iets minder dan half glas te laten proeven. Dan bedragen de kosten van deze proeverij (inclusief een half uur voorbereiding) 8 x € 15,- + 3 x € 55 = € 285,- incl. BTW. Voor 12 mensen is dit dan € 23,75 per persoon.

Hierbij zijn er vier aandachtspunten:

- Voor proeverijen die verder weg zijn dan 50 kilometer van Oldenzaal vraag ik een toeslag van € 20,- incl. BTW.
- Eventuele parkeerkosten worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht.
- Bovenstaande prijzen gelden voor groepen tot en met 12 personen. Daarboven hanteer ik een groepstoeslag, van € 4,- per persoon (van 13 tot en met 19 personen) en € 7,50 per persoon (vanaf 20 personen).

Wijnproeverij boeken

Ik heb er zin in! Hoe kan ik boeken?

U kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of bellen met 0541 539920.

De Wijnkelder XL

De Grootestraat 23
7571 EK Oldenzaal
info@dewijnkelderxl.nl

+31 654 224 116