El Aritza Rosado

 € 8,95
Aantal:

Wat een inspirerende rosé uit Spanje deze El Aritza Tempranillo Rosado. Maar dat is ook niet gek want deze rosé wordt gemaakt door niemand minder dan de familie Cruz de Castillo.

De wijngaarden voor de rosé van El Aritza liggen in Valencia om precies te zijn in Utiel Requena. Hier krijgen de trossen veel zon licht omdat ze zuidelijk zijn aangeplant maar ook veel verkoeling van de wind. De wind vanaf de oceaan geeft de oogst een uniek fris karakter die perfect is voor een rosé wijn. 

Alleen de fles El Aritza Tempranillo Rosado is al prachtig maar daar blijft het niet bij. Bij het inschenken zien we als eerste de prachtige licht roze kleur. Hij geurt het glas uit en geeft ons indrukken van rijp rood fruit zoals aardbei en framboos maar ook wat grapefruit en limoen. De frisse aanzet zet zich voort in de smaak want de tong wordt verwend door grapefruit en frisse aalbesjes. Later als deze rosé even in de mond walst geeft hij ook indrukken van frambozen en wat grapefruit. De frisse finale maakt alles compleet en ja de Provence heeft er een gedegen concurrent bij kunnen wij u vertellen. Wat is dit een mooie rosé voor deze prijs.

 


Artikelnaam:  El Aritza Rosado
Rubriek: Rose Wijnen
Artikelcode:  WXL204
LAND:   SPANJE
KLEUR:   ROSÉ
PRIJS:   van € 5,01 tot 10,00
DRUIF ROOD:   TEMPRANILLO

De Wijnkelder XL

De Grootestraat 23
7571 EK Oldenzaal
info@dewijnkelderxl.nl

+31 654 224 116