El Aritza Tempranillo

 € 8,95
Aantal:

De wijnserie El Aritza wordt gemaakt door de familie Cruz de Castillo, en dat is goed te merken in zowel de geur als in de smaak. Deze rode Tempranillo is zacht, stijlvol en heeft de mooie eigenschappen van de druif. Daarbij is de familie Cruz de Castillo opgegroeid met de Tempranillo druif want van oorsprong is het wijnhuis gestart in de Rioja. Sinds 1850 maakt men al de mooiste wijnen en hiermee is de ervaring op het gebied van de Spaanse wijn erg groot. 

Deze El Aritza Tempranillo één van de ‘Signature Wines’ van de wijnmaker, elegant en complex. Na de oogst wordt het sap voor minimaal 12 maanden hout gelagerd. In deze periode bouwt hij veel kracht en souplesse op wat we allemaal terug proeven.

Bij het inschenken zien we een prachtige diep paarse kleur met een rode schittering. Hij geurt naar mooie klassieke indrukken van rood fruit, vanille en een toets van eiken. Later een beetje kruidigheid en wat pure chocolade. Op de tong is het een mooi samenspel tussen rood en zwart fruit met daarbij verfijnde kruiden zoals kaneel, laurier en peper. Achter op de tong wat cacao en vanille maar ook ceder hout. De totale indruk is vol en complex met veel zachtheid.


Artikelnaam:  El Aritza Tempranillo
Rubriek: Rode Wijnen
Artikelcode:  WXL203
LAND:   SPANJE
KLEUR:   ROOD
PRIJS:   van 5,01 tot 10,00
DRUIF ROOD:   TEMPRANILLO

De Wijnkelder XL

De Grootestraat 23
7571 EK Oldenzaal
info@dewijnkelderxl.nl

+31 654 224 116