Roda 1 Reserva

 € 69,95
Aantal:

Het befaamde Spaanse wijnhuis Bodegas Roda produceert Rioja wijnen met een moderne stijl en een uitgesproken karakter. In Oktober 2012 is Bodegas Roda verkozen als een van de beste wineries ter wereld tijdens het “Wines&Spirits top 100 tasting Event”

De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.

Roda I Reserva 2018 is een rode wijn die opvalt door zijn fruitintensiteit, diepte en frisheid. In de neus worden verleidelijke zwarte fruitaroma's van zwarte pruimen en bosbessen begeleid door tonen van chocolade, balsamico, kruidige en minerale nuances. In de mond heeft hij overvloedige tannines die hem volume en zachtheid geven. Een heerlijk elegante en diepe rode wijn, lang en aangenaam.

 


Artikelnaam:  Roda 1 Reserva
Rubriek: Rode Wijnen
Artikelcode:  WXL142
LAND:   SPANJE
KLEUR:   ROOD
DRUIF ROOD:   TEMPRANILLO

De Wijnkelder XL

De Grootestraat 23
7571 EK Oldenzaal
info@dewijnkelderxl.nl

+31 654 224 116