Roda Sela

 € 26,50
Aantal:

Bodegas Roda Sela is een jonge, sterke wijn, maar met frisse tonen. Deze rode wijn is afkomstig van duurzame wijngaarden en kan zodra hij op de markt wordt gebracht meteen gedronken worden. Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde percelen met een leeftijd tussen de vijftien en dertig jaar oud. De naam van deze wijn is afkomstig van een Scandinavische rivier.

Deze Sela van Bodegas Roda bestaat uit een blend van 82 % Tempranillo, 10 % Garnache en 8 % Graciano. Elke druivensoort geeft zijn unieke visitekaartje af aan deze heerlijke rode wijn. De wijn ondergaat zowel een alcoholische als malolactische gisting die worden uitgevoerd in grote Franse eiken vaten. Vervolgens rijpt de wijn twaalf maanden in semi-nieuwe Franse eiken vaten.

In de geur merken wij zeer expressief rood fruitboeket op, met rode kers en een nootachtige rand die doet denken aan amandelen. De smaak is complex en zeer vol. Veel zwart fruit en een lange diepe afdronk. De wijnen van Bodegas Roda zijn veelvuldig in de prijzen gevallen bij diverse verkiezingen en ontvingen hoge beoordelingen in proeverijen wereldwijd.

 


Artikelnaam:  Roda Sela
Rubriek: Rode Wijnen
Artikelcode:  WXL148
LAND:   SPANJE
KLEUR:   ROOD
PRIJS:   15,00 en hoger
DRUIF ROOD:   ZIE OMSCHRIJVING

De Wijnkelder XL

De Grootestraat 23
7571 EK Oldenzaal
info@dewijnkelderxl.nl

+31 654 224 116